افراد مبتلا به دیابت اغلب دچار کم آبی می شوند زیرا کلیه ادرار اضافی را دفع می کند تا بدن از شر قند اضافی خلاص شود. اگر بدن دچار کم آبی شود و آب از منابع دیگری مانند بزاق و اشک گرفته شود. افزایش مصرف روزانه آب می تواند با این مشکل مقابله کند، و از آنجایی که طالبی دارای ۹۰ درصد آب است، گنجاندن آن در رژیم غذایی به شما کمک می کند هیدراته بمانید.
خواص طالبي
گذشته از آن، هم افراد سالم و هم افراد مبتلا به دیابت باید دائماً هیدراته شوند. طالبی دارای محتوای آب بالایی است که به شما کمک می کند هیدراته بمانید. و در افراد غیر دیابتی، مطالعات نشان داده است که افزایش مصرف آب می تواند خطر ابتلا به هیپرگلیسمی و متعاقب آن دیابت را کاهش دهد. هیدراته بودن خطر عوارضی که معمولاً با دیابت مرتبط است، مانند فشار خون بالا و مشکلات قلبی را کاهش می دهد.
به شما کمک می کند سطح قند خون را کنترل کنید.
محتوای بالای آب طالبی باعث افزایش محتوای آب در بدن ما می شود و به بدن کمک می کند تا گلوکز اضافی را دفع کند و در نتیجه سطح گلوکز خون افراد دیابتی را کاهش دهد. اگرچه طالبی حاوی کربوهیدرات است و هنگام خوردن می تواند باعث افزایش لحظه ای سطح گلوکز خون شود، اما حاوی فیبر و سایر مواد مغذی است که در طول زمان سطح قند خون را کنترل می کند. همچنین، طالبی دارای شاخص گلیسمی پایین ۴ است که باعث می شود بدن آن را به آرامی هضم کند و از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند.
سرشار از آنتی اکسیدان است.
طالبی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت عمومی بدن مفید است. عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کند و به درمان طیف گسترده ای از بیماری ها و عفونت ها کمک می کند. طالبی حاوی ویتامین C است، یک ویتامین ضروری برای فعال کردن پردازش سیستم ایمنی و عملکرد صحیح آن.
همچنین حاوی ترکیباتی به نام فیتونوترینت ها است که ایمنی را تقویت کرده و به حمله در برابر بیماری های عفونی کمک می کند. و همچنین ویتامین A که نه تنها ایمنی را تقویت می کند، بلکه در تولید گلبول های سفید خون نقش دارد. آنتی اکسیدان ها همچنین با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، رادیکال های آزاد به DNA در سلول ها آسیب می رسانند که اغلب منجر به التهاب مزمن می شود که می تواند از نظر سلامتی برای افراد مبتلا به دیابت مشکل زیادی ایجاد کند. خوردن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان به جلوگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.
مصرف طالبی و حفظ وزن مناسب
طالبی حاوی فیبر است، فیبرها هورمون هایی را فعال می کنند که به شما احساس سیری می دهند، بنابراین وقتی طالبی می خورید سیر کننده است و از پرخوری افراد جلوگیری می کند که گاهی اوقات باعث افزایش وزن نادرست می شود. جدای از آن، طالبی فاقد کلسترول است که یکی دیگر از دلایل افزایش وزن است. بنابراین خوردن طالبی خطر افزایش وزن را کاهش می دهد. چاقی چیزی است که افراد دیابتی باید سعی کنند به هر قیمتی از آن اجتناب کنند زیرا یک عامل خطر برای بسیاری از عوارض دیابت از جمله فشار خون بالا و بیماری قلبی است.
دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن
لوتئین و زآگزانتین دو آنتی اکسیدان و رنگدانه گیاهی مشابه هستند که به میوه ها و سبزیجات رنگ زرد تا قرمز می دهند. این ترکیب می تواند به فیلتر کردن پرتوهای مضر نور آبی کمک کند. پزشکان معتقدند که نقش محافظتی در سلامت چشم ایفا می کند و ممکن است به جلوگیری از آسیب ناشی از دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن کمک کند. همچنین، نویسندگان مطالعهای که در سال 2009 منتشر شد، پیشنهاد کردند که ترکیب لوتئین و زآگزانتین که در طالبی وجود دارد، ممکن است به محافظت از چشم در برابر آسیبهایی که منجر به AMD میشود، کمک کند.
مصرف طالبی و آسم
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که مصرف مقدار زیادی از آنتی اکسیدان بتا کاروتن، نوعی ویتامین A، ممکن است به پیشگیری از ابتلا به آسم در آینده در زندگی فرد کمک کند. بتا کاروتن در میوه های زرد و نارنجی مانند طالبی وجود دارد. یک فنجان یا 177 گرم توپ طالبی حاوی3580 میکروگرم بتاکاروتن است.
برخی از متخصصان استفاده از مکمل های ویتامین C را برای درمان آسم پیشنهاد کرده اند. همچنین، طبق یک مطالعه در سال 2010، افراد مبتلا به آسم که کولین – آنتی اکسیدان دیگری در طالبی – را به عنوان درمان دریافت کردند، کاهش سطح التهاب را تجربه کردند. با این حال، اکثر مطالعات بر روی مکمل های آنتی اکسیدانی تمرکز دارند که دوزهای بسیار قوی تری نسبت به منابع غذایی مواد مغذی ارائه می دهند.
فشار خون
فیبر، پتاسیم، ویتامین C و کولین موجود در طالبی همگی از سلامت قلب حمایت می کنند. مصرف غذاهای غنی از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند . انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می کند که یک بزرگسال به طور متوسط 4700 میلی گرم پتاسیم در روز برای حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی مصرف کند. یک فنجان طالبی حدود ۴۷۳ میلی گرم پتاسیم یا ۱۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده یک فرد را فراهم می کند.